Hrana i Piće

Krio mljevenje

Zahvaljujući svojoj vrlo niskoj temperaturi (-196ºC pri prirodnom tlaku), tekući dušik se koristi za mljevenje prehrambenih proizvoda kao što su kava, začini, bilje, kakao, sjemenke i orašasti plodovi, zatim hrane koja bi mogla proći kroz promjene okusa i izgubiti dio svoje arome tijekom tradicionalnog mljevenja. SOL nudi tehnologije, proizvode i usluge za kriogeno mljevenje prehrambenih proizvoda koji ograničavaju prirodno povišenje temperature tijekom procesa što pak stvara daljnje probleme kao stvaranje grudica u materijalu iz drobilice s posljedičnim vremenom stajanja, a rezultat su nejednake granule i razvoj oksidacijskih reakcija koje mogu biti uklonjene stvaranjem inertne atmosfere uvođenjem dušika.

Prednosti uporabe SOL-ovog tekućeg dušika u primjeni ove tehnologije odnosi se i na uštede energije koja nastaje zahvaljujući većoj krhkosti proizvoda i velikoj brzini mljevenja koja donosi povećanje produktivnosti.

SOL za industriju
Želite li saznati više?
Kontaktirajte nas