Energetika i Zaštita Okoliša

Dezodoriranje

Formiranje neugodnih mirisa u otpadnim vodama, talogu i kanalizaciji koje nastaje zbog anaerobnog raspada bez kisika može se dogoditi ako voda ili talog ostanu u nekim područjima pogona u vremenu koje dozvoljava bakterijskoj flori da potroši sav otopljeni kisik (akumulacijski spremnici, duge cijevi, područja gdje se deponira sedimentacijski talog). U tim slučajevima voda ima negativne vrijednosti redoks potencijala što pokazuje da su se stvorili anaerobni uvjeti, a što može dovesti do tvorbe kemikalija (na primjer H2S) koje mogu neugodno mirisati.

SOL je riješio nekoliko problema nastalih zbog ovih uvjeta na način da je preventivno dodavao čisti kisik u vodu i smrdljivu kanalizaciju kako bi se izbjegli anaerobni uvjeti.

Izučavali su se načini dodavanja čistog kisika uzimajući u obzir specifične potrebe svake primjene, što može ukloniti neugodne mirise s nekoliko različitih mjesta. Uporaba ove SOL-ove tehnologije omogućava ograničavanje utjecaja na okoliš pogona za rukovanje i pročišćavanje otpadnih voda i kanalizacija uz vrlo male intervencije na pogonu i niske troškove rada, osobito u odnosu na druga rješenja poput pokrivanja i izoliranja čitavog dijela pogona.

SOL za industriju
Želite li saznati više?
Kontaktirajte nas