SOL za Zdravstveni sektor

Distribucijski sustav medicinskih plinova kao medicinski proizvod

Tehnička regulativa te nacionalni i regionalni pravni okviri vezani za dizajn pogona za distribuciju medicinskih plinova, vakuuma i evakuacije anestetičkih plinova su se znatno razvili posljednjih godina.

SOL je prva tvrtka koja je 1998. certificirala svoj sustav kvalitete, sigurnosti i upravljanja okolišem i dobila CE oznaku za medicinski proizvod postrojenje za centralizirani sustav distribucije medicinskih plinova.

Tim specijaliziranih tehnologa prisutan po cijeloj Europi posvećen je dizajnu, proizvodnji i tehničkom upravljanju pogona medicinskih plinova, u skladu s harmoniziranim tehničkim standardima UNI EN ISO 7396-1 i UNI EN ISO 7396-2. SOL nudi zdravstvenim ustanovama široku paletu medicinskih uređaja koji pružaju podršku u opskrbi i primjeni medicinskih plinova. SOL nudi i upravljanje istima.

SOL grupa upravlja globalnim uslugama za održavanje i sljedivost medicinskih električnih uređaja koristeći računalne sustave koji osiguravaju praćenje aktivnosti tijekom vremena i njihovu evidenciju.

Aktivno sudjelovanje SOL-ovih stručnjaka na okruglim stolovima o usklađivanju ISO i UNI normi jamči dostupnost profesionalaca, promotora najinovativnijih rješenja za pogone, pri implementaciji novih rješenja ili usklađivanja s propisima već postojećih razvoda za distribuciju plinova.