O nama

Od 1927. do danas

Naša tvrtka

Kisikana d.o.o. Sisak. Postrojenje za separaciju zraka je prvi put pušteno u rad 1963. godine s ciljem zadovoljavanja internih potreba Željezare Sisak. Najveći dio opreme datira iz 1975. godine kada je nabavljena nova, moderna oprema. Postrojenje je naknadno dograđivano i neprekidno modernizirano od tada do danas.
Kisikana je izdvojena iz sastava Željezare 1997. godine i ulazi u sastav INA – Grupe. Godine 1999. partneri SOL S.p.A. Monza i INA d.d. Zagreb, osnivaju je zajedničko poduzeće SOL-INA za proizvodnju i distribuciju tehničkih, medicinskih i laboratorijskih plinova.
 
UTP d.o.o. Pula. Osnivači: Grupacija SOL sa sjedištem u Monzi (Italija) utemeljena je prije 70 godina i predstavlja internacionalnu udrugu članica (SOL Group). Društvo ULJANIK je svjetski poznat i priznat proizvođač brodova, motora i elektro opreme sa dugogodišnjom tradicijom čije je sjedište u Puli. Društvo INA sa sjedištem u Zagrebu je jedna od vodećih Europskih Grupa u djelatnosti istraživanja, proizvodnje i distribucije nafte i naftnih derivata.
Misija UTP-a : Pokazati korektnost i lojalnost, dozvoliti slobodno kolanje informacija i shvatiti važnost slušanja. Shvatiti da su problemi naših kupaca i partnera i naši problemi. Moramo se posvetiti zajedničkom radu, korak po korak, radi postizanja vrijednih rezultata kojima ćemo zadovoljiti kupca a nas unaprijediti. To je u srži naše misije.