Plinovi, tehnologije i usluge u sektoru hrane i pića
Jamčenje kvalitete i sigurnosti prehrambenih proizvoda
Djelovanje u sektoru prehrane mora zadovoljiti zahtjeve kupaca proizvodima čije su karakteristike sve više orijentirane prema prirodnosti, svježini i sigurnosti hrane, a da se ne zanemari dostupnost, asortiman, pogodnost i praktičnost.
SOL svojim kupcima nudi prilagođena rješenja, radeći na aktivnostima proizvodnje koji ciljaju ka poboljšanju standarda kvalitete svojih proizvoda. Hranu se može zalediti tekućim dušikom ili ugljičnim dioksidom, pakirati u atmosferi koja je modificirana i kontrolirana dušikom i drugim plinovima: na taj se način čuvaju njihove osobine i okus. Sadnice i biljke se u staklenicima tretiraju atmosferom bogatom ugljičnim dioksidom kako bi se ubrzao i poboljšao njihov rast. Intenzivno se uzgaja riba zahvaljujući uporabi kisika. Pomoću tekućeg dušika je moguće mljeti začine i kavu na vrlo niskim temperaturama kako bi se sačuvala njihova aroma i kvaliteta. Plinovi koje SOL nudi, kao i aparati i pogoni za distribuciju plinova, imaju certifikat za uporabu u prehrani koji je u skladu s europskim regulativama.