Energetika i Zaštita Okoliša

Rekarbonizacija i remineralizacija

Koncentracija kalcijevih i magnezijevih iona u vodi varira ovisno o izvoru vode, o vrsti kamena sa kojim je voda bila u kontaktu, i ovisno o tretmanima koji su se nad tom vodom vršili, primjerice smanjenje zamućenja vode kojim se smanjuje koncentracija otopljenih soli.

Koncentracija kalcijevih i magnezijevih iona određuje tvrdoću vode: ukoliko je koncentracija tih soli u vodi niska tada je potrebno prilagoditi njihovu koncentraciju kako bi se postigla minimalna tvrdoća koju zahtjeva zakonodavstvo.

 

SOL nudi proizvode, usluge i tehnologije detaljno testirane na velikom broju primjena: željeni stupanj tvrdoće vode postiže se dodavanjem odgovarajućih doza soli i CO2 certificirane kvalitete za prehranu od nekoliko desetaka ppm - a ovisno o početnoj tvrdoći vodi i ostalim parametrima uključenim u procesu; SOL ova tehnologija može pažljivo nadzirati doziranje uz prilagođavanje količine CO2 koja se unosi u vodu na osnovu nekoliko parametara, uz kaskadnu kontrolu. Uvođenje CO2 u postrojenje je jednostavno i neinvazivno. 

SOL za industriju
Želite li saznati više?
Kontaktirajte nas