Hrana i Piće

Analiza i kontrola patogenih mikroorganizama - Diatheva kit

Provjera prisutnosti patogenih mikroorganizama u hrani, na primjer salmonele, je neophodna kako bi se izbjegli problemi sa zarazom i izbjegli skupi povrati proizvoda. Međutim, klasičnim mikrobiološkim testovima za analizu treba dugo (nekoliko dana) kako bi dali rezultate te zahtijevaju dulje vrijeme skladištenja ili prihvaćanje rizika povrata proizvoda. Koristeći Diathevinu opremu, a to je tvrtka iz SOL Grupe koja se specijalizirala u biotehnološkim proizvodima, moguće je smanjiti vrijeme analize potrebno za otkrivanje patogenih elemenata na nekoliko sati što daje brzu garanciju bezopasnosti proizvoda za dostavu.

Oprema se temelji na PCR tehnologiji u stvarnom vremenu koja koristi normalnu PCR reakciju kako bi u stvarnom vremenu pojačao DNA patogenih mikroorganizama prisutnih u hrani i naglasio ih koristeći posebne fluorofore koji vrše interakciju s patogenim DNA te ih se, budući da su to fluorescentne molekule, može lako uočiti i izmjeriti pomoću posebnog instrumenta.

Osobito se ta tehnologija, koja štedi vrijeme i novac, koristi na farmama peradi i u tvrtkama koje proizvode hranu od mesa peradi te u laboratorijima specijaliziranim za mikrobiološku analizu.

SOL za industriju
Želite li saznati više?
Kontaktirajte nas