Hrana i Piće

Fertilizacija bezvodnim amonijakom - AgriSOL

Fertilizacija bezvodnim amonijakom nudi određene prednosti nad ureom ili amonijevim nitratom: AgriSOL predstavlja specifičnu paletu proizvoda, tehnologija i usluga koje je razvio SOL kako bi poljoprivrednici optimizirali prinose na obrađenom zemljištu na prirodan način, a istovremeno ograničili ostatke gnojiva.

Gnojenje AgriSOL-om se obično primjenjuje u proljeće, s najmodernijim tehnikama, kao vrhunsko gnojivo (svibanj-lipanj) koje daje korist i u većem vremenskom okviru, a smanjuje gubitke u gnojenju čak i kada atmosferske prilike nisu najbolje. Poznato je da posjedovanje prikladne dostupne količine dušika kao mikro elementa predstavlja temelj za optimalan i zdrav usjev: da bi se taj rezultat postigao u praksi, dušikovo gnojivo se mora koristiti u količinama većim od onih koje usjevi mogu upiti jer postoji mogućnost neizbježnih gubitaka, na primjer zbog kiša.

AgriSOL dozvoljava učinkovitu uporabu gnojiva jer se bezvodni amonijak brzo veže s vodom koja je prirodno prisutna u tlu te je dostupan usjevima dulje od tradicionalnih gnojiva: to sve omogućuje poboljšanju proizvodnju po hektaru bez povećanja troškova gnojidbe; također omogućava tretiranje mnogo prije žetve pa ima više vremena za gnojidbu. AgriSOL se osobito preporučuje za usjeve kukuruza i pšenice; tehnologija za ove usjeve razvijena je u SAD-u i Kanadi, a u Europi ju promoviraju tvrtke SOL Grupe.

Fertilizacija bezvodnim amonijakom

Polja primjene

SOL za industriju
Želite li saznati više?
Kontaktirajte nas