Hrana i Piće

Kontrola štetočina dezinsekcijom uz CO2

Smanjenje trenutnog prinosa i gubitci uzrokovani štetočinama predstavljaju najveći izazov za poljoprivrednu proizvodnju.

Dezinsekcijski učinak ugljičnog dioksida koji nudi SOL omogućava tretiranje organskih usjeva nakon žetve te na taj način povećava sigurnost hrane i kvalitetu proizvoda smanjujući nusproizvode, a ne čineći štetu proizvodu koji ima status organskog.

Zaraženost poljoprivrednih dobara insektima uključuje izravnu i vidljivu štetu za kariopsis i sjemenke; kontaminacija izmetom insekata vodi do razvoja gljivica i posljedično do mikro-toksina koje prouzrokuju bolesti životinja na farmi te su štetne za čovjeka.

Uporaba SOL ugljičnog dioksida za dezinsekciju, ponekad pomiješanog s dušikom, bori se protiv razvoja parazita te smanjuje količinu prisutne plijesni i gljivica uklanjajući rizik od toksina biljnog porijekla kao što su mikotoksini i alfatoksini.

Moguće je primijeniti ugljični dioksid koristeći posebne autoklave ili direktno u silosu, uz adekvatnu pripremu skladištenja i djelujući temeljem pažljive analize proizvoda kojeg će se tretirati i potrebne opreme: SOL kupcima za takve djelatnosti nudi specifične aparate i profesionalno osoblje.

SOL za industriju
Želite li saznati više?
Kontaktirajte nas