Hrana i Piće

Kriogeno čišćenje pomoću CO2 - DryBlast

DryBlast je kompletna lepeza SOL tehnologija, proizvoda i usluga za čišćenje površina pomoću CO2: sustav je jednostavan, ekološki, neabrazivan i ekonomičan te se temelji na uporabi brzoga mlaza čestica leda i komprimiranog zraka. Krute čestice CO2 su tipičnog promjera od 3 mm ili manje i temperature od -78ºC te imaju sposobnost vrlo brzog sublimiranja (prelaženja iz krutog u plinovito stanje), nestaju u atmosferi bez pravljenja ostataka te uklanjaju sloj nečistoće s površine koja je tretirana.

Krute čestice CO2 prodiru u sloj nečistoće koju treba ukloniti istovremeno se pretvarajući u plin i izvodeći pritisak između sloja kojeg treba ukloniti i površine ispod njega. Ta je radnja potpomognuta procesom prelaženja nečistoće u lomljivo stanje pod niskom temperaturom peleta.

Uklanjanje premaza postiže se kombinacijom triju mehanizama: transfer kinetičke energije, termalni šok, diferencijalni tlak induciran brzinom.

U usporedbi s čišćenjem koje koristi kemijske proizvode kao što su otapala ili abrazivne procese kao pjeskarenje, tehnologija DryBast ne ostavlja talog potencijalno štetnih proizvoda na površini prehrambene opreme i pogona koji tako ostaju nepromijenjeni čak i nakon više tisuća nanošenja jamčeći kvalitetu proizvedene hrane, smanjujući stanke u radu zahvaljujući čišćenju na licu mjesta i povećavajući sigurnost.

SOL za industriju
Želite li saznati više?
Kontaktirajte nas