Hrana i Piće

Obogaćivanje staklenika s CO2 - Ortoflor®

Ortoflor® je rješenje koje SOL nudi za obogaćivanje staklenika ugljičnim dioksidom. SOL nudi široku paletu tehnoloških rješenja koja se temelje na vlastitom iskustvu i znanju o uporabi tehničkih plinova u poljoprivredi.

Danas je Ortoflor® rezultat stalnih eksperimenata i kvalificiranih aktivnosti izučavanja, razvoja i širenja tehnologija koje su često neophodne za postizanje važnih poboljšanja u kvaliteti i proizvodnji usjeva.

S Ortoflorom® je moguće značajno povećati proizvodnju u staklenicima: više od 30 godina istraživanja pokazalo je da povećanje koncentracije ugljičnog dioksida u uzgajalištu povećava rast mnogih povrtnica, poboljšava kvalitetu usjeva i, povrh svega, skraćuje duljinu uzgojnog ciklusa, što znači bolji prinos (uobičajeno od 25-30%) te značajnu štednju uzgojnih površina.

Staklenički uzgoj omogućava poljoprivrednicima da proizvode usjeve tijekom cijele godine i tako zadovolje potražnju potrošača u duljim razdobljima: s Ortoflorom® fotosinteza postaje učinkovitija jer se upija više ugljičnog dioksida što rezultira boljim zdravljem i rastom biljaka.

Polja primjene

SOL za industriju
Želite li saznati više?
Kontaktirajte nas