Energetika i Zaštita Okoliša

Oxypower - OxyPower

U obradi krutog ili tekućeg otpada uporaba čistog kisika kao zamjena ili sredstvo integracije zraka za izgaranje može riješiti nekoliko problema u pogonima za pretvorbu otpada u energiju: na primjer, moguće je prebroditi ograničenu produktivnost pogona koja najčešće nastaje zbog njegove starosti. Povećanje kapaciteta obrade u pogonu može s jedne strane učiniti tu aktivnost profitabilnijom (tipično za poseban i bolnički otpad), a s druge strane može pomoći riješiti problem skladištenja velikih količina otpada koji dovode i do problema u dostavi i rukovanju.

Obrada otpada različitog sadržaja ili onog podložnog velikim sezonskim varijacijama može stvoriti velike probleme kod održavanja zadanih vrijednosti temperature, na primjer kada pogon dobije osobito vlažan otpad koji onda gasi plamen. Korištenje čistoga kisika omogućava održavanje izgaranja pri zadanim temperaturama, čak i kod otpada koji stalno mijenjaju sastav. Tako je izbjegnuto korištenje dodatnih plamenika koji troše dragocjeno gorivo (metan, GPL, dizel) i povećava troškove rada.

SOL nudi proizvode, usluge i tehnologije koji se temelje na mnogo godina iskustva u proizvodnji, distribuciji i uporabi čistoga kisika koje dopuštaju njegovu sigurnu uporabu u skladu sa specifičnim potrebama kupaca.

SOL za industriju
Želite li saznati više?
Kontaktirajte nas