Hrana i Piće

Pakiranje u zaštitnoj atmosferi - AliSOL

AliSOL je specifična linija tehnologija, proizvoda i usluga koje je SOL razvio kako bi ponudio potpuni odgovor različitim potrebama tvrtki koje koriste prehrambene plinove.

Pakiranje u zaštitnoj atmosferi koristeći AliSOL je tehnologija koja, tijekom pakiranja hrane, omogućuje jednostavnu modifikaciju sastava plinova prisutnih u pakiranjima, na primjer, povećanjem dušika, inertnog plina i ugljičnog dioksida, bakteriostatičnog plina, kako bi se ograničila prirodna brzina propadanja hrane koja nastaje zbog prisutnosti kisika.

Plinovi korišteni u AliSOL paleti su prošli strogu certifikaciju dodataka prehrani i prirodno su prisutni u zraku koji udišemo: promjenom postotaka tih plinova mogu se eksploatirati njihove karakteristike kako bi se produljila trajnost hrane na policama. Uglavnom se koriste dušik i ugljični dioksid, a kisik se koristi za pakiranje crvenog mesa i nekih vrsta ribe: Kisik, ugljični dioksid, argon, helij i dušikov oksid se mogu se koriste za poboljšanje konzerviranja pakirane hrane: zahtjevi kupaca za konzerviranjem prehrambenih proizvoda pomoću prirodnih tehnologija su uvijek bili glavni zahtjevi za prehrambenu industriju, a AliSOL je učinkovit odgovor ovoj potrebi.

Pakiranje u AliSOL-ovoj zaštitnoj atmosferi omogućuje:

  • Produživanje trajnosti svježe hrane na policama, čak i udvostručenje u odnosu na pakiranje sa zrakom;

  • Smanjenje ili izbjegavanje uporabe kemijskih aditiva potrebnih za smanjenje osnovnih procesa prirodnog propadanja određenog proizvoda;

  • Smanjenje drobljena koje je uzrokovano vakuumskim pakiranjem uz istovremeno održavanje izgleda pakiranog prehrambenog proizvoda nepromijenjenim;

  • Poboljšanje učinkovitosti distribucije prehrambenog proizvoda.

SOL za industriju
Želite li saznati više?
Kontaktirajte nas