AliSOL

AliSOL je specifična linija plinova i plinskih smjesa certificiranih za uporabu s hranom, materijalima neškodljivim za zdravlje i pogonima, tehnologijama i uslugama koje je SOL razvio kako bi u potpunosti zadovoljio zahtjevima pakiranja prehrambenih proizvoda u zaštitnoj atmosferi.

Pakiranje u modificiranoj atmosferi

Pakiranje hrane u modificiranoj ili zaštitnoj atmosferi je tehnologija pakiranja gdje se normalan sastav zraka unutar pakiranja modificira na kontrolirani način. Pakiranje u zaštitnoj atmosferi produljuje životni vijek hrane na policama na prirodan način, bez mijenjanja njegovog okusa i osjetilnih karakteristika.

Kisik, dušik, ugljični dioksid, argon, helij i dušikov oksid su certificirani plinovi neškodljivi za zdravlje; dio su kategorije aditiva koji su autorizirani za uporabu u prehrambenim tvrtkama i glavni si sastojci smjesa korištenih u zaštitnoj atmosferi. Linija AliSOL omogućuje, uz mono plinove i ranije konstituirane smjese s različitim postotkom glavnih plinova gore navedenih, prikladno zadovoljavanje zahtjeva prehrambene industrije, jamčeći poštivanje specifikacija čistoće proizvoda klasificiranih kao prehrambeni aditivi, sve u skladu s HACCP-ovim procedurama.

Zaštitne atmosfere koriste se za pakiranje mnogih vrsta prehrambenih proizvoda, uključujući:

  • Bijelo i crveno meso

  • Biljni proizvodi ranga IV i V

  • Riblji proizvodi

  • Svježe punjena tjestenina

  • Mliječni proizvodi i sirevi

  • Pekarski proizvodi

  • Kava i praškasti proizvodi

Učinak plinova neškodljivih za zdravlje u pakiranjima pri modificiranoj atmosferi

Dušik (N2) i argon (Ar) su plinovi koji se koriste za smanjenje sadržaja kisika, da bi se izbjegla oksidacija, usporio rast aerobnih mikroorganizama i održao obujam pakiranja.

Ugljični dioksid (CO2) ima značajan indirektni učinak u kontroliranju mikrobnih aktivnosti s bakteriostatičnim djelovanjem.

Kisik (O2) se koristi da bi se održala crvena boja mesa i da bi se izbjegla anaerobna fermentacija u proizvodima od povrća.

Dušični oksidul (N2O) se uglavnom koristi kao potisni plin u tekućim proizvodima temeljenim na masnoćama.

Helij (He) se koristi za pronalaženje pregradnih materijala u pakiranjima hrane.

AliSOL proizvodi uključuju materijale i uređaje potvrđene za primjenu u prehrani za distribuciju, kontrolu i rukovanje prehrambenim plinovima.

Sigurnosno tehnički listovi

Tehnologije
Polja primjene
SOL za industriju
Želite li saznati više?
Kontaktirajte nas