Hrana i Piće

Dezinfekcija okruženja

vrtke koje se bave proizvodnjom hrane trebale bi definirati i implementirati programe sigurnosti prehrane temeljene na principima HACCP-a, osobito prilikom kontrole množenja bakterija, plijesni, gljivica i drugih mikroorganizama: dezinfekcijske tehnologije, usluge i proizvodi koje SOL nudi omogućavaju sprječavanje i kontrolu bioloških rizika u proizvodnom okruženju, uključujući i različitu opremu.

Usluga dezinfekcije nastala je iz podataka da trajnost hrane na policama skladišta, iako su pakirani s mješavinama plinova certificirane kvalitete, može biti izložena rizicima ako radno okruženje ne zadovoljava higijenske zahtjeve postavljene europskom regulativom 852/2004: dezinficirano i kontrolirano okruženje omogućuje proizvodnju hrane u sigurnijim uvjetima izbjegavajući stvaranje serija koje, ako ih se proizvede u lošim uvjetima, mogu razviti, na primjer, plijesni, skratiti trajnost proizvoda i povećati rizik od povrata s posljedičnim štetama za ekonomičnost, ali i imidž tvrtke.

Dezinfekcija prskanjem tekućih biocida ne ostavlja ostatke u okolišu i održava ga zdravim čime SOL omogućava održavanje visoke kvalitete proizvodnosti i sigurnost hrane s niskim troškovima investicije i održavanja.

Moguće je koristiti i ozon kao biocid u održavanju čistoće opreme i radnih površina čime se sprječava zaraza hrane i rizik od bolesti koje se prenose hranom. Stoga je jedna od glavnih briga stvaranje biofilmova na opremi za obradu hrane. Biofilmovi su jednostavno slojevi mikroorganizama čvrsto vezani za neku površinu, a ako površina nije pravilno očišćena i dezinficirana ti se mikroorganizmi skupljaju i stvaraju biofilmove. Na noževima, pilama, površinama stolova, pokretnim trakama i materijalu za pakiranja može se koristiti ozon.

SOL za industriju
Želite li saznati više?
Kontaktirajte nas