Metalna Proizvodnja

Žarenje

Toplinska obrada poput mekog žarenja, izotermalnog žarenja, normalizacije, rastezanja i rekristalizacije služe za omekšavanje materijala kako bi s njime bilo lakše raditi alatima ili plastičnom deformacijom, za lakšu homogenizaciju njegove strukture i smanjenje unutarnjih istezanja.

Modificirane atmosfere potrebne tijekom ovog procesa moraju jamčiti uvjete površine metala, izbjegavajući oksidaciju ili dekarbonizaciju. Za to je moguće koristiti mješavine dušika i vodika ili smjese s kontroliranim ugljičnim potencijalom (SOLMIX® tehnologija).

Kupcima iz sektora žarenja SOL nudi integriranu uslugu koja počinje opskrbom najprikladnijeg plina/mješavine za određeni proces te opskrbom pogona za određenu specijalnost, distribuciju i miješanje, sve uz uslugu pomoći koja uključuje analizu mješavine plinova u pećima za toplinsku obradu te posebne konzultacije o procesu koje uključuju pomoć u odabiru vrste smjese za uporabu na temelju materijala kojeg treba obraditi, i specifičnih potreba kupaca, uz dodatak usluge kemijske ili metalografske analize.

SOL za industriju
Želite li saznati više?
Kontaktirajte nas