Proizvodnja Metala

Pogoni i sustavi kontrole - SolMet

SOLMET sustavi za izgaranje su dostupni za opskrbu plamenika termalnom energijom od nekoliko stotina kilovata do više od 3 MW, prekrivajući cjelokupan energetski obujam korišten u proizvodnom sektoru.

Materijali, aparati i uređaji koji se koriste i radna logika sustava biraju se kako bi jamčili najviše standarde sigurnosti i učinkovitosti (EN 746/2,97/23/CE PED, itd.), presretanje i regulaciju protoka goriva i kisika prema logici procesa, paljenje glavnog plamenika ili plamenika pomoću pilot plamenika te kontrolu plamenika s izvještavanjem i provjerama.

Ovo rješenje jamči maksimalnu fleksibilnost u upravljanju talionicom budući da nadgledanje i kontrola radnih parametara (npr. temperatura svoda/kade/ispušnih plinova, protok kisika i goriva) omogućuju automatsko upravljanje ciklusom taljenja. Sustav se dostavlja već složen na skid jedinicama kako bi se ograničilo potrebno slaganje na licu mjesta, a njime se upravlja pomoću programabilnog logičkog kontrolera (PLC) koji, zahvaljujući naprednom SOL softwareu koji je instaliran, osigurava regulaciju i kontrolu procesa precizno kontrolirajući energiju koju daje plamenik. Ekran temeljen na osobinama pogona pokazuje sve glavne procesne parametre te također pokazuje radni ili alarmni status različitih dijelova pogona.

Kada se dogode greške koje su značajne po pitanju sigurnosti, a definirane nacionalnim i međunarodnim regulativama, pogon se automatski postavlja u stanje sigurnosti tako što se zatvore ventili zapaljivog sredstva i protoci goriva.

SOL za industriju
Želite li saznati više?
Kontaktirajte nas